Bestel het boekje over de buurtbus

NIEUWERKERK – Diverse media berichtte onlangs over het boekje “De buurtbus komt… Al veertig jaar” welke is geschreven door Nieuwerkerker Jan de Jonge. Dit naar aanleiding van het feit dat de buurtbus op Schouwen-Duiveland op 2 april 2019 40 jaar bestond en het feit dat Jan sinds een jaar of acht als vrijwilliger chauffeur is op de buurtbus.

In de afgelopen twee jaar is Jan met tussenpozen bezig geweest om het boekje samen te stellen. Naast dat hij uit eigen ervaringen kon putten, sprak hij met oud-chauffeurs, kreeg na een oproepje spontaan aan huis een verhaal aangereikt, bracht een Nieuwerkerks echtpaar een tegeltje van een jubileum van de buurtbus, ontving hij foto’s en zelfs vergaderstukken. De mensen die hebben geholpen bij de totstandkoming van dit document hebben een gratis exemplaar ontvangen. De collega-vrijwilligers van de buurtbus ontvangen van Jan op 18 mei a.s. ook een exemplaar tijdens hun jaarlijkse uitje.

Exemplaar bestellen

Heeft u ook interesse in deze unieke uitgave? Neem dan contact op met Jan via jongej@hotmail.com

Burgemeesters aan het stuur

Tot slot stuurt Jan de redactie een unieke foto. Op  de foto zijn te zien oud-burgemeesters (v.l.n.r.) Van Bommel, A. Bergshoeff en De Kam die ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan in 1989 met de buurtbus een rit maakten van Zierikzee naar Sirjansland.

Wilt u het bijbehorende krantenartikel nog eens nalezen? Kijk dan in de Krantenbank Zeeland: https://krantenbankzeeland.nl/issue/zni/1989-04-03/edition/0/page/1