BuitenBeter app

Gemeente Schouwen-Duiveland introduceert BuitenBeter app

NIEUWERKERK – Vanaf december kunnen inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland snel en makkelijk een melding doorgeven via de BuitenBeter app. Met de BuitenBeter app meldt iemand in vier eenvoudige stappen die loszittende stoeptegel of rondslingerend afval. De mobiele app is dan ook bedoeld voor de openbare ruimte.

De stappen

Een probleem aangetroffen? De melder maakt met de app meteen een foto van de situatie. Op basis van GPS wordt vervolgens de exacte locatie automatisch bepaald. Zo kan de gemeente meteen zien op welke plek de melding is gedaan. Bij de volgende stap selecteert de melder het probleem uit de lijst met veelvoorkomende problemen, zoals zwerfvuil op straat, slecht wegdek of kapotte straatverlichting. De melding is nu klaar om te versturen en deze komt automatisch binnen bij de gemeente.

Voordelen inwoners en gemeente

De app biedt zowel de inwoners als de gemeente veel voordelen. Waar de inwoner binnen no-time een melding verstuurt, kan de gemeente via de app ook rechtstreeks extra informatie vragen aan de melder van bijvoorbeeld een losliggende stoeptegel. Daarnaast toont de app altijd wat de actuele status van de melding is.

Download de app

De app is beschikbaar voor gebruikers van de iPhone en Android-toestellen. Download de app gratis via de App Store (iPhone) of Google Play (Android).