Terugblik 2019Terugblik 2019

Gruttepikkers.nl: het jaar 2019

NIEUWERKERK –  Het is inmiddels een jaar geleden dat Gruttepikkers.nl werd gelanceerd. Om precies te zijn op 1 december 2018. Nu ruim een jaar later, een mooi moment om terug te blikken.

Lancering

Alhoewel de website reeds in december 2018 online kwam, werd de website door de meeste Nieuwerkerkers pas in mei 2019 écht ontdekt. Dankzij een media-offensief via Facebook maakten inwoners en andere geïnteresseerden kennis met hét dorpsportaal van Nieuwerkerk. Ook het interview (‘Keuveltje’) met initiatiefnemer Steven Neele in de mei-editie van dorpskrant ‘Gruttenpraet’ heeft aan de bekendheid van de website bijgedragen.

Statistieken

Zoals de meeste websites houdt ook Gruttepikkers.nl haar online statistieken bij, zodat beter kan worden ingespeeld op de wensen van haar bezoekers. Deze statistieken laten mooie resultaten zien. Zo zijn het afgelopen jaar ruim 17.000 pagina’s bekeken (pageviews) door 4.468 bezoekers.

Het meest bekeken bericht is het bericht over de boven Nieuwerkerk waargenomen straaljagers:

Luchtmacht vliegt laag boven Zuidwest-Nederland voor tv-serie

 

Social Media

Ook op Twitter (134 Tweets) en Facebook laat Gruttepikkers.nl haar digitale voetafdruk achter.  Op Facebook zijn inmiddels 237 volgers. We hopen dat er nog veel meer zullen volgen!

Foto’s

Voornamelijk foto’s, of zoals wij ze noemen de ‘Gruttepictures‘, krijgen veel waardering van onze bezoekers. Eén van de best bekeken foto’s is die van de Johannes Kerk in onze rubriek ‘Toen&Nu’.

Door met de ‘slider‘ in onderstaande foto te bewegen, wordt duidelijk hoe de tijd van invloed is op het aanzicht van ons mooie dorp.

Sint Johanneskerk - toenSint Johanneskerk
  • Toen: Johanneskerk aan het Kerkplein 2 te Nieuwerkerk (ca. 1948 – kort na restauratie en herstelwerkzaamheden)
  • &Nu: Johanneskerk aan het Kerkplein 2 te Nieuwerkerk (19-01-2019)

Tot slot

Heeft u ook een bijdrage (bericht, foto, agendapunt etc.) voor Gruttepikkers.nl? Stuur deze dan naar redactie@gruttepikkers.nl.

 

Wij zijn benieuwd wat 2020 gaat brengen!