Oplaadpunt elektrische fietsenOplaadpunt elektrische fietsen

Oplaadpunt elektrische fietsen in aanbouw

NIEUWERKERK – Op de kruising tussen de Stoofweg en de Platte Capelledijk is sinds kort een fietsoplaadpunt neergezet. Dit is een voortvloeisel uit een initiatief van de Provincie Zeeland en Routbureau VVV Zeeland om de fietsvoorzieningen in Zeeland op te waarderen. Zeeland wil haar positie als fietsprovincie hiermee verstevigen. Naast het oplaadpunt wordt, naar het lijkt, nog een picknicklocatie voorzien.

De afgelopen jaren heeft de verkoop van elektrische fietsen een enorme vlucht genomen. Met de opkomst van de elektrische fiets is ook de vraag naar oplaadmogelijkheden gestegen. Als fietsprovincie is Zeeland gekoppeld aan tegenwind, maar sinds de elektrische fiets houdt de wind niemand meer tegen. Ieder oplaadpunt verkrijgt haar batterijcapaciteit uit zonnepanelen. Hierdoor functioneren de oplaadpunten volledig op basis van zonne-energie en zijn er geen investeringen benodigd in ondergrondse bekabeling. Het opladen van een elektrische fiets is dan ook 100% duurzaam. Zo geven we fietsers dankzij onze zonkracht een duwtje in de rug in de Zeeuwse wind. De oplaadpunten worden geplaatst bij bestaande of nog te realiseren picknicklocaties. Aan ieder oplaadpunt kunnen vier fietsen gekoppeld worden.

Het oplaadpunt in Nieuwerkerk is voorzien van de tekst: “Dankzij de zonkracht, de Provincie Zeeland, Ecotap en de gemeente Schouwen-Duiveland geven we je een duwtje in de rug in de Zeeuwse wind.

Lees hier de brochure: VVV – brochure fietsen op 5-sterren niveau