Cover GruttenpraetCover Gruttenpraet

Redactie ‘Gruttenpraet’ slaakt noodkreet

NIEUWERKERK – Deze week viel hij weer op de Nieuwerkerkse deurmat: ‘Gruttenpraet‘. Al jaren dé dorpskrant van Nieuwerkerk die in mei en november wordt uitgegeven. Echter schuilt er momenteel achter deze vrolijke cover een minder leuke situatie.

De redactie van ‘Gruttenpraet‘ is namelijk al een tijdje op zoek naar versterking om zo het voortbestaan van de dorpskrant te kunnen garanderen. Ondanks meerdere oproepen is het nog niet gelukt om de gaten te dichten. Vandaar dat zij voor de laatste maal een oproep doen aan een ieder om een bijdrage te leveren aan de dorpskrant, anders is er geen toekomst meer voor ‘Gruttenpraet‘ en zal deze ophouden te bestaan!

Secretaris Roelie Doeurloo meldt letterlijk in de ‘Gruttenpraet‘:

Hulp gevraagd

Vele mensen die wat bijdragen voor het dorp, wil jij dat ook? In het dorp waar het zo positief bruist, valt het bij het dorpskrantje een beetje stil… We zoeken nieuwe input en enthousiaste hulp. Wie o wie helpt de Gruttenpraet?

Als er geen nieuwe aanwas komt, dan zijn wij genoodzaakt te stoppen met Gruttenpraet en komt het allerlaatste krantje in november uit.

Dit voorwoord zou eigenlijk mijn nawoord moeten zijn. Het was fijn om met leuke collega’s de dorpskrantjes te maken. Na vele pogingen voor het overdragen van mijn taak als secretaris heb ik (we) geen resultaat gehaald. Het had mij een fijn gevoel gegeven als dat wel was gelukt.

Tijdens de laatste vergadering hebben we namens alles ‘Praetjesmakers‘ besloten dat er zonder extra hulp geen toekomst is voor de dorpskrant.

Dus, beste lezer, in mijn allerlaatste poging vraag ik weer: Zou je het eens willen proberen? Nu is het moment om iets te doen voor het dorp! 2x per jaar een vergadering en mail beantwoorden. En als je wilt ook artikeltjes schrijven. Je hoeft er niet voor geleerd te hebben. Het is gezellig en sociaal vrijwilligerswerk.

Roelie

 

Wij hopen op positieve reactie!

Janet, Cees, Jan, Nathalie, Riet, Marc en Roelie.

Interesse? Mail naar dorpskrant@nieuwerkerk.nu